Appelsin/havregrynssmåkager
Jeg har bagt havregrynscookies med smag af orange. For som tidligere skrevet havde vi jo lidt for mange appelsiner liggende. Og det bedste ved det hele? De er næsten sunde! Ja det må de da være, når de indeholder både havregryn og appelsin. Ikk? IKK!? De er i hvert fald mindre usunde end så meget andet – det kan man i hvert fald konkludere. Og så er de super nemme at lave. Så det er bare om at gå i gang…
Opskrift
100 g havregryn (opskriften går rigtigt på grovvalsede, men jeg brugte de fine og det fungerer ganske udmærket)
75 g smeltet smør/margarine
1 æg
125 g sukker
1 spk. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Reven appelsin skal fra 1 appelsin
Start med at smelte smørret og vend derefter havregrynene i det. Lad det trække i 10-15 minutter. Pisk herefter æggene med sukker til en punch. Vend så mel, bagepulver og vaniljesukker i æggepunchen. Tilsæt til sidst havregrynsblandingen og rør. Læg bagepapir på en plade og fordel dejen i små klatter. De hæver meget, så maks. 9 på en plade – ellers bliver det én stor småkage 😉
Bag småkagerne i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter (plus/minus afhængig af størrelse). De skal være lysebrune i kanten. Lad dem bagefter køle en smule på bagepladen og læg dem så på en rist, hvor de afkøler helt. Når de er kolde lægges de i en kagedåse.
– MissConradsen
Følg bloggen for mange flere opskrifter og andet gejl på Facebook: HER
Ingen kommentarer endnu