Torsdagstip #14: eBay fund

Bedstefars skæg – fødsesldags edition

20170723_155108

Jeg må nok indrømme, at det er ved at være et stykke tid siden, at jeg bagte denne kage. Det gør den dog bestemt ikke mindre lækker! Anledningen var min svigermors fødselsdag, så jeg gik all in på pynt, som I kan se.

Pæn blev kagen bestemt ikke, da jeg først havde fjernet springformen. Smagen er dog super lækker. Så den er helt klart et forsøg værd.

2017-07-23-11-02-19

Opskrift

125 g sukker

125 g blødt smør

2 pasteuriserede æggeblommer (blommer fra almindelige æg kan sagtens bruges)

200 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1,5 dl mælk

Godt med hindbærmarmelade

Marengs

125 g sukker

2 pasteuriserede æggehvider (hviderne fra førnævnte almindelige æg kan bruges)

1/2 teskefuld eddike (denne undlod jeg)

Pisk sukkeret og det bløde smør til det er luftigt. Pisk derefter æggeblommerne i et ad gangen. Bland så hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål. Pisk herefter skiftevis melblandingen og mælk sammen med æggemassen. Hæld dejen i en lille springform (beklæd den eventuelt med bagepapir for at gøre rengøringen nemmere). Bag den i cirka 15 minutter ved 180 grader varmluft til den er let gylden.

Imens kagen bager piskes æggehviderne stive sammen med sukker og eventuelt eddike.

Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og der smøres hindbærmarmelade på – gerne et godt lag. Læg så forsigtigt marengsen oven på kagen og hindbærmarmeladen. Sæt derefter kagen i ovnen igen i cirka 10 minutter (til marengsen er let gylden) ved 180 grader varmluft.

Serveres let afkølet.

20170723_155232

– MissConradsen 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdagstip #14: eBay fund