Brownie med saltkaramel-ganache
Hvem elsker ikke en lækker, snasket brownie – og helst en smule ubagt, så man rigtig kan smage chokoladen. Topper man den med en lækker saltkaramel-ganache, ja så bliver det næsten ikke bedre. Det er hvad jeg har gjort denne gang. Ikke for nogen egentlig grund andet end lysten til at bage (og bruge min nye springform endnu en gang). Og I skal jo som sædvanlig ikke snydes for opskriften, der denne gang er en kombination af to forskellige, for at få lige den kage, jeg ønskede mig. Eneste minus er, at man skal ventre fire timer (!) på at saltkaramel-ganachen sætter sig…
Opskrift
Brownie
110 g smør
60 g mørk chokolade
110 g sukker
2 æg
15 g kakao
110 g mel
Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle. Rør derefter sukkeret i smør/chokolademassen og pisk så æggene i et af gangen. Vend til sidst de resterende (tørre) ingredienser i dejen. Herefter hældes dejen i en lille springform – jeg brugte én på 22 cm, hvor kagen blev en smule flad/lav, så en mindre anbefales. Bag brownien ved 175 grader (ikke varmluft) i 20-25 minutter (afhængig af størrelse på springformen). Lad brownien køle mens karamellen laves.
Saltkaramel-ganache
1,8 dl piskefløde
100 g sukker
½ tsk. salt
170 g mælkechokolade
Varm fløde op til kogepunktet og sæt det til side – det må ikke koge! Smelt samtidig sukkeret i en anden gryde til en gylden karamel. Tag karamellen af, når farven er gylden og al sukkeret er smeltet. Tilsæt så den varme fløde lidt efter lidt i karamellen under omrøring. Når føden og karamellen er rørt sammen tilsættes salt. Hak herefter chokoladen i små stykker og hæl det i en skål. Hæld derefter den varme flødekaramelblanding over chokoladen, lad det stå et par sekunder og rør det sammen med et piskeris (ikke elektrisk). Sæt til sidst saltkaramel-ganachen i køleskabet i minimum fire timer.
Efter de (lange!) fire timer smøres saltkaramel-ganachen ud på kagen. Kagen skal opbevares på køl.
(Opskrifterne er lånt fra cutecarbs.dk)
– MissConradsen
Følg bloggen på Facebook: HER
Kan man godt lade genachen stå natten over inden man smører den på?